Sunday, 18 March 2012

Kau Ibarat Segelas Air

Assalamualaikum.
Salam Sahabat.

Wahh tajuk entry kali ni lain macam je.
Mamat jiwang ke. Hahaha.

Sebenarnya nak share 1 cerita.
Balik dari opis tengahari semalam aku ada jumpa sorang member ni.
Kali ke-2 kami jumpa.
Dulu aku dah pernah share pasal akademi tapi dia tak minat.
Aku pun tak paksa.
Rupa2nya bila jumpa semalam baru aku tahu bukan dia tak minat.
Cuma dia tak paham dengan apa yang aku cerita masa tu.

Gelas terbalik.
Inilah gambaran masa 1st time aku jumpa dia dulu.
Dia memang sangat negatif.
Dia dah block dia punya mind masa nak jumpa aku dulu.
So apapun ilmu yang aku share masa tu 1 pun tak masuk dalam kepala dia.
Aku cakap apapun semua dia bangkang.
Sama la macam gambar kat atas ni.
Setitis air pun tak boleh masuk sebab dah tertutup macam tu.
Tuang la air banyak mana pun, memang ke luar gelas jugak perginya.

Ini baru betul.
Kena buka.
Baru la ilmu boleh masuk.
Nak buat tak nak buat belakang kira, yang penting kasi faham dulu.
Kalau kita buka minda kita macam ni baru la ilmu masuk.
Baru la boleh tuang air.
Nak kasi penuh pun boleh.

Kesimpulannya.
Nak buka atau nak tutup tu terpulang la pada anda.
Yang pasti aku akan share peluang ni pada siapa2 je.
Tahniah Bob sebab dah buka minda sebelum jumpa aku semalam.
Selamat datang ke Akademi Taipan 181.

Siapa2 yang beminat nak tahu boleh call/sms aku.
Azhar
010-2207181

2 comments:

  1. wow!
    sabar menanti.
    sabar menunggu.
    pasti menang jua.

    ReplyDelete
  2. kallau dah rezeki InsyaAllah x ke mana..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...